Seminarier

Här presenterar vi otroligt intressanta seminarier.

Seminarie 1: 15 år med Oppigårds

Från mammas konserveringskastrull till Sveriges ledande craftbryggeri på 33 år, nedkortat till 20 min.
Björn Falkeström
Fredag kl. 19.30
Lördag kl. 14.00 och 18.00

Björn

Seminarie 2: Vad är Berliner Weisse?

Med anledning av att SMÖF har besök av hela sex olika bryggerier från Berlin kommer förstås ett av föredragen att handla om Berlins alldeles egna ölstil, Berliner Weisse. Ölskribenten Johan Lenner kommer att berätta allt som är värt att veta om denna syrligt friska öltyp som fått ett nytt uppsving i och med den rådande surölstrenden. Johan driver den populära ölbloggen Portersteken och skriver i ölmagasinet c/o Hops.
Johan Lenner
Lördag kl. 15.00 och 19.00

johan lenner

Seminarie 3: Craftbeer i Berlin

Berlin är spännande! Vilken stad, vilken historia. Berlin är nu också fylld av kreativ och spännande ölenergi. Våra besökande bryggare från Berlin ska tillsammans guida dig genom Berlins craftbeer, dess historia, utveckling och nuläge. Efteråt är du trygg i var och hur du ska öla nästa gång du besöker Berlin.
Seminariet hålls på engelska.
Berlin bryggare
Fredag kl. 21.30
Lördag kl. 16.00 och 20.00

Berliner trio

Seminarei 4: Gårdsöl i Norge

I bondesamhället bryggdes ölet hemma på gårdarna. I vissa delar av Europa är den traditionen levande, t.ex. på Gotland eller Litauen. Även i vissa av Norges dalgångar är gårdsöl traditionen stark.
Intill en ruin av ett cistercienserkloster från 1207 på en ö i Trondheimfjorden finns Jørn Gunnarson Anderssen och hans Klostergårdens Håndbryggeri. Jørn brygger moderna öl och traditionella gårdsöl. De traditionella brygger han med egen producerat malt, t.o.m egen alträ rökt malt, samt med gamla ”gårdsjäster”. Jørns öl har uppmärksammats både i Norge och Europa.
Jørn berättar om gårdsölstraditionen i Norge, bl.a. dess historia, ställning i dag och hur bryggningen går till. Seminariet hålls på norska.

Jørn Gunnarson Anderssen
Fredag kl. 20.30
Lördag kl. 17.00 och 21.00

jorn Gunnarson

Fyra dagar kvar :)

Väl mött!

Comments are closed.